Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Information Covid -19

  Covid-19

  Så gör vi på Storhogna Högfjällshotell & Spa i rådande situation

  Generellt:

  För oss är hälsa och välmående bland gäster och personal av högsta prioritet och vi vill att alla ska kunna känna sig trygga och trivas hos oss. Vi har skriftlig information till alla boende gäster gällande det uppkomna läget och hur vi hanterar situationen. Precis som tidigare så uppmanar vi våra gäster till att tvätta händerna med tvål och vatten och i annat fall använda alkogel och utöver detta följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är extremt strikta med att alla som är på arbetsplatsen ska känna sig 100% frisk och detsamma gäller våra gäster. Vi har en tydlig handlingsplan för hur vi hanterar eventuellt sjuka gäster och personal. Vi har utökat våra städningsrutiner på samtliga avdelningar.

   

  Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska fjället med massor av frisk luft, en plats för både återhämtning och äventyr!

   

  Inomhus är det viktigt att vi hjälps åt, vi planerar och korrigerar dagligen våra flöden för att trängsel inte ska uppstå så se till att hålla utkik efter skyltning och vi i personalen informerar såklart!

   

  Vid Sjukdom

  Om du som gäst känner dig sjuk ber vi dig att så snabbt som möjligt kontakta vår reception, utan att lämna ditt rum. Slå 9 på rumstelefonen eller ring receptionen på 0682-413030.

  Receptionen

  Vid receptionen finns 2 köplatser, är dessa upptagna så ber vi er vänta i Karl den XI rum eller utomhus. Vi förbereder er ankomst så att inchecket går snabbt och smidigt. Vi önskar att alla betalar sina notor direkt och försöker undvika att sätta upp på rummet under vistelsen, detta för att förhindra köbildning vid receptionsdisk och utcheckning.

  Spa & bad

  Vi begränsar antalet externa gäster i vårt bad och ser till att köbildning och trängsel inte förekommer. Max 25 personer i poolen och max 2 sällskap med minst 2 meters avstånd i bubbelpoolen.

  Vi begränsar våra Wellnesspass med antal anmälda personer och håller under sommaren många pass utomhus. I gymmet inomhus gäller max 5 personer per tillfälle och minst 2 meters avstånd.

  Vi ser gärna att du som är boende gäst byter om på ditt rum istället för att använda omklädningsrummet.

  Vi ser till att det är 2 meters avstånd mellan platserna i utrymmena på spa, bastu och omklädningsrum

  Städ

  Utökade städrutiner är rådande där vi mer frekvent städar allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa.

  Frukost

  Vår goda frukostbuffé kvarstår där vi tydligt styr flöden med hjälp av vår frukostpersonal för att undvika trängsel och köer, har ni några särskilda önskemål kring frukosten så låt oss veta!

  Mån-fre 07.00-9.30 i kopparsalen

  Lör-Sön 07.00-10.00 i Vinterträdgården

  Vid ankomst så är ni välkomna att slå er ner i vinterträdgården eller kopparsalen och är det tomt på gäster på buffén så är ni välkomna fram och annars hjälper vi i personalen till! Max 6 personer på buffén samtidigt och minst 2 meters avstånd.

  Vi har möjlighet att servera er en något mindre, men god frukost på rummet, meddela receptionen dagen innan så hjälper vi till!

  Vinterträdgården

  Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi ser till så att ni har minst 1 meter till närmsta bordsgranne. Vi har takeaway på dagens lunch och vår a la cartemeny. Du köper fika, dryck, snacks och lunch i vår bar där kösystemet skapar förutsättningar för att hålla avstånd. På lunchbuffén ber vi dig följa skyltning och information och att hålla avståndet. Detta kan innebära lite väntetid men sitt bara ner och njut av den fantastiska miljön i vinterträdgården! Max ett sällskap på buffén åt gången. Vill du inte äta från vår lunchbuffé så handlar du från vår a la cartemeny istället. För barnen finns egen meny att beställa ifrån. Till middag är det bordsservering, se till att du bokar din middag samt middagstid senast vid ankomst.

  Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga.