• flag
 • Hyr Turutrustning
  Våra skidspår
  Teknikpass grupplektioner

  Längdåkning i Storhogna-Klövsjö-Vemdalen

  Ultimata träningsmöjligheter och mångårig kunskap och kompetens kring längdåkning kombinerat med gemytligt boende och god mat gör Storhogna till en av Sveriges bästa anläggningar för längdåkning.

  60 km preparerade skidspår
  Det är ren njutning att träna längdåkning i bra preparerade skidspår! Här finns dryga 60 km sammanhängande skidspår som är gjorda för både skate och klassisk stil. Skidspåren börjar precis vid hotellet.

  Storhognas höga läge och ­klimat gör området snösäkert redan tidigt på säsongen och håller till sent in på våren. Ta en lång­tur till Vemdalsskalet, eller njut av den populära högfjällsrundan där fjället erbjuder gränslösa vidder. Spårsystemet som går upp på 800m höjd är snösäkert och prepareras under hela säsongen. 

  Turåkning på fjället
  För turåkaren är möjligheterna obegränsade. Över fjället går 18 mil rösade leder som tar dig ut i vildmarken eller till våra grannbyar. Det är aldrig långt mellan raststugorna där det serveras fika och annat gott. Från hotellet börjar en 4 km lättåkt kryssled med majestätisk utsikt, som leder till populära utflyktsmålet Samevistet våffelstuga på kalfjället.

  Spårinfo: Spårsystemet är avgiftsfritt.
  Läs mer om våra skidspår

  Tips längdträning
  Häng med på ett gruppteknikpass med våra duktiga skidinstruktörer som är utbildade inom längdåkning och som hjälper dig nå nästa nivå i din längdåkning! Du kan även boka en personlig coach som kan lyfta åkningen till oanade höjder. Eller varför inte samla gänget och ägna en heldag åt att slipa på längdåkningen med skidcoachen i Skidproffs för en dag med ett gediget träningsprogram, lunch, fika och avslutande bad & bastu.

  Hyr skidor på Storhogna Sport & Eventhus
  Sportshop, skiduthyrning, skidskola, skipass, skidverkstad, butik och Café755. 
  Boka online:
  skidutrustning/skidskola/vallaservice 
  Privatlektioner: kontakta oss på 
  [email protected] | 0682-413037